TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay'da patlak veren 'Gökhan Zan' krizi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Gökhan Zan, kendisine kurulan kumpası ispatlamalı. Aksi takdirde gerçekler gün yüzüne çıkacak" diyen Baş, Zan'ın bazı konuşmalarında parti için "Eğer bu seçimi kazanamazsam, kendi geleceğimi düşünmem gerekir" gibi çarpıcı ifadeler kullandığını iddia etti.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Baş'ın sözleri şöyle:

"SORUMLULUK MAHKEMELERDEDİR"

Artık sorumluluk mahkemelerdedir. Gökhan Zan, kendisine kurulan kumpası ispatlamalı. Eğer başka bir gerçek varsa, bunlar gün yüzüne çıkacaktır. Diğer siyasi partiler için belki bu normal karşılanabilir, ama bizim için kabul edilebilir değil. Bu nedenle, halkımızla bu gerçekleri paylaşma sorumluluğunu hissettik. Basitçe göz yumup geçebilirdik, ama böyle bir tavır içinde olamayız.

‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı ‘Tevhid’ bayrağını almaya çalıştığı için tutuklanmıştı: İfadesi ortaya çıktı

"KENDİ GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEM GEREKİR"

Teknik detaylara fazla hakim değilim. Ancak, kriminal inceleme sonucunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Bazı konuşmalarda "Eğer seçimi kazanamazsam, kendi geleceğimi düşünmem gerekecek" gibi ifadelerin geçtiğini biliyoruz. Seçimi kaybetmek gibi bir durum, bizim için kabul edilemez bir senaryo. Ayrıca siyasi mücadelede fedakarlık yapmak normaldir, ancak bu tür bir söylem, bizim için kabul edilemezdir. Siyasete girerken belirli riskleri göze almak gerekir.