İlk yerli araç olan TOGG'un ilk teslimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldı. Kırmızı 'Anadolu' rengindeki 'EE' plakalı TOGG, Külliye'ye getirildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG'un teslim töreninde açıklamalarda bulundu. 

'TOGG SATIŞLARI REKOR KIRDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ülkemizin gururu yerli ve milli markamız TOGG’un ilk siparişini 2019 yılında biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan TOGG’un hayırlı olmasını temenni ediyorum. TOGG ülkemizin ekonomik kalkınmasının sembolü olarak doğmuş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Biliyorsunuz bu proje daha fikir aşamasındayken başlayan, halen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar yöneltildi.

Satışa çıktığı ilk gün TOGG sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnını akıyla vermiş. Özel bir otomobildir. İnşallah bugünden itibaren TOGG’u yollarda görmeye başlıyoruz. Bu vesile ile tüm babayiğitleri, şirket yöneticilerini projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyor. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Adeta eline kına yakılıp ana ocağına yollanan askerler gibi, milletimizin göz bebeği olan TOGG’u da yine milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da, bahtın da açık olsun diyorum. Rabbim tekerine taş değdirmesin diyor bu düşüncelerle sizleri bir kez daha sevgiyle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla."

(DHA)