Kurduğu banka sistemiyle binlerce kişiyi dolandıran 'tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu  Osman Naim Kaya'nın Uruguay'dan Türkiye'ye getiriliyor.

URUGUAY'DA EV HAPSİNDEYDİ

Hürriyet’ten Musa Kesler'in haberine göre Kaya, 2018’in Mart ayında Uruguay’da tutuklandı. Kara para aklama suçundan yargılanan Kaya, mahkemeyle anlaşarak bir kısım malvarlıklarını Uruguay devletine iade etti ve 4,5 yıl ev hapsi aldı. 

ADALET BAKANLIĞI'NDAN İADE TALEBİ

Uruguay'da ev hapsinde tutulan Naim Kaya, Türkiye’ye iade edilmedi. Çünkü Uruguay mevzuatına göre oradaki cezasını çekmeden iadesi mümkün değildi. Bu süreç geçtiğimiz mart ayında tamamlanınca Adalet Bakanlığı, Kaya’nın iadesi için tekrar başvurdu. Kaya’nın avukatları da bu başvuruya itiraz etti. Bu itirazlar kabul görmedi ve bakanlığın girişimleri neticesinde Uruguay, Kaya’nın iadesini kabul etti.

TÜRKİYE'YE İADESİ KABUL EDİLDİ

Türkiye’den ekipler Kaya’yı almak için Uruguay’a gitti. Kaya birkaç gün içerisinde tarifeli uçakla Türkiye’ye getirilecek. Kaya "Kara para aklama, vergi kaçırmak, suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık" suçlarından aranıyordu.