ABD merkezli internet haber devi Axios, tartışmalara aşina olan kişilere atıfta bulunarak, Trump'ın "yakın çevresinin" başkanlığı yeniden alma teklifini açıklama tarihi olarak 14 Kasım'ı hedeflediğini bildirdi. Trump müttefiklerinin bildirdiğine göre, görüşmelerin planlaması ve seyahatler için rezervasyonlar bile yapıldı. 

HER ŞEY ARA SEÇİMLERİN SONUCUNA BAĞLI 

Axios'a göre duyuruyu, Trump'ın kampanyasını tanıtmak için bir dizi siyasi etkinlik izleyecek. Bir Trump sözcüsü planlar hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, medya kuruluşuna göre, durum hala kesinleşmedi ve zamanlama, ara seçimlerin sonucuna göre değiştirilebilir. 

Trump ve müttefikleri, son haftalarda 2024 kampanyası için duyurusunun yakında yapılacağını ima ettiler, ancak bir tarih açıklamadılar. Eski kampanya yöneticisi olan Kellyanne Conway, Trump'ın 8 Kasım ara sınavlarında dikkatleri kongre adaylarından uzaklaştırmaktan kaçınmak için teklifini sunmaktan vazgeçtiğini söylerken "Bence açıklama yakında gelebilir" dedi. 

trump foto haber gorseli

TRUMP RÖVANŞ İSTİYOR

Başkan Joe Biden, adaylığını henüz resmi olarak açıklamamasına rağmen 2024'te yeniden aday olmayı düşündüğünü belirtirken, 2024 seçimleri, 2020'deki sert başkanlık seçimlerinin rövanşı haline gelebilir.

Ancak son anketler, seçmenlerin çoğunun Trump-Biden çekişmesinin devamını istemediğini gösterdi. USA Today’in bir anketine göre, ABD’lilerin sadece yüzde 26'sı Biden'ın yeniden aday olmasını isterken, sadece yüzde 27'si Trump'ın yeniden aday olmasını istiyor. (RT)