Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkisi altına alan depremlerin yaşandığı sırada Hatay'da yapılan kurtarma çalışmalarında önemli rol oynayan Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel, ülkeyi yasa boğan deprem felaketlerinin ardından ilk kez konuştu.

Hürriyet'te yer alan habere göre Demirel, Süper Lig'den teklifler aldığını fakat Hatay'ı bırakamayacağını açıkladı.

'YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUM'

'İyiyim' desem diyemiyorum, 'kötüyüm' desem utanıyorum. İnsanlara nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum. Benim size yaptığım bu röportaj ilk röportajım olacak. İnsanların acıları var diye çok fazla göz önünde bulunmak, fazla konuşmak istemedim, onların neler yaşadığını, burada neler hissettiğini çok iyi biliyorum ve onlarla beraber ben de bu acıları yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum.

'UMUT OLMAYA ÇALIŞIYORUM'

Ama hayat devam ediyor, ben de bu hayatın devam etmesine yardım etmek için sık sık buraya gelmeye çalışıyorum, haftada en az bir iki kere, buraya geliyor ve insanların ihtiyaçlarına destek vermeye çalışıyorum. Çünkü buradaki insanlar bizleri görünce mutlu oluyorlar. Onlara umut olmaya çalışıyorum ve elimden geldiği kadar da hep geleceğim ve beraber olacağız. Saha ve organizasyon şartlarını halledersek inşallah uygun olan iki yerden birinde Hatayspor'u tekrardan ayağa kaldırmaya çalışacağım.

'MAÇLARI MERSİN'DE OYNAMAK İSTERİZ'

Bu insanların sevgisine layık olmaya çalışacağım. Akhisarspor Kulübü Başkanına, Mersin Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten destekleri bizleri çok yüceltti, değer verdi.

Umuyorum ki şartlar oluşunca iki şehirden birinde Hatayspor olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Maçları Mersin'de oynamayı daha çok istiyoruz. Çünkü 400 bin Hataylı deprem sonrası Mersin"e göç etti. Hem orada yaşayan Hataylılar hem de Hatay'a 2.5 saatlik mesafe olması nedeniyle şartlar uygun olursa Mersin'de maçlarımızı oynamayı daha çok istiyoruz. Ama Akhisar da sağ olsun bizlere tesislerinin ve statlarının kapılarını açtı. Onlara ben buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten desteklerini çok hissettik.

'KÜLLERİMİZDEN DOĞACAĞIZ'

Herkes Hatayspor'u ayağa kaldırmak için çalışıyor. Ben de elimden geldiğince Hatayspor'u en iyi şekilde hazırlayacağım ve el birliğiyle 2023-24 sezonunda zümrüdüanka kuşu gibi hayata döndüreceğiz, küllerimizden yeniden doğacağız.

'HATAYSPOR'U BIRAKMAK İSTEMİYORUM'

Bu dönemde çeşitli kulüplerden transfer teklifleri geldi ama ben Hatayspor'u bırakmak istemiyorum. Bu insanların bana olan sevgisini gördünüz, bu sevgi ile bizde gelecek sezonun hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladık. Seneye inşallah Hataysporumuz'u ayağa kaldıracağız. Ancak Volkan üstlendiği misyon gereği kendisini gitmek zorunda hissediyor. Kızlarını rahatlatmak için, başka şehre gittiğini söyleyerek evden çıkabiliyor.

'ANLAŞTIĞIMIZ OYUNCULAR VAR'

Yurt dışında izlediğim, beğendiğim futbolcularla bire bir görüşmeler yapıyorum. Daha önce çalışırken sadece videolarını izliyordum, şimdi hem görüntülerini izliyorum ve tespit ettiğimiz oyuncuların maçlarını gidip yerinde izleme, kendileriye görüşme fırsatım oluyor. Hatay'ın durumunu anlatıyorum. Sağ olsun gerçekten oradaki oyuncular da Hatay'ın durumunu bilmelerine rağmen benim söylediklerimle beraber bana inanıp buraya gelmeyi tercih ediyorlar. Şimdiden 2-3 oyuncuyla anlaştık gibi.

Şu anda kadromuzda ayrılan oyuncularımız oldu. Mevcut kadroda 15-16 futbolcumuz var, en az 10-12 transfer yaparak Hatayspor'u yeni sezona hazırlayacağız. Kiralık oynayanlar geri dönecek ama bonservisiyle verdiğimiz oyuncuları döndürmek zor.

'AYRILAN OYUNCULARLA İLETİŞİM HALİNDEYİM'

Maliyeti olmadan yeni bir takım kurmaya çalışıyoruz, Başka takımlarda kiralık oynayan oyuncularımla konuşuyorum. Onların bütün performans bilgilerini, kendilerinden moral ve motivasyon bilgilerini alıyorum. İnşallah onlarla en iyi şekilde hazırlanarak Hatayspor'u dediğim gibi ankakuşu gibi hayata döndüreceğiz.

'BİRBİRİMİZİ KIRMAYALIM'

Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerlisi, Trabzonlusu, Hataylısı herkes burada. Hepimiz biriz. Hepimiz bu bayrağın altında bir bireyiz. Lütfen birbirimizi kırmadan, üzmeden, büyüdüğünüzde de bu şekilde yan yana maçlara giderek bu ülkeyi huzur içinde bir topluluğa kavuşturun. Sizden tek ricam bu.