Dün yaptığı açıklamayla beraber Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, YSK’ye başvurdu.

T24'ün haberine göre, Kazan tarafından YSK’ye verilen dilekçede, Cumhurbaşkanı aday listelerinin 31 Mart günü kesinleştiği belirtilerek, Cumhurbaşkanı Seçim Yasasına göre ilk oylama öncesi meydana gelecek eksiklikler nedeniyle listenin değişmeyeceği anımsatıldı. Buna göre İnce’nin adının oy pusulasından çıkarılamayacağına değinilen dilekçede, istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğu ve kabule bağlı olmadığı kaydedildi.

'OYLAR GEÇERSİZ SAYILMALI'

Dilekçede, oy pusulasında değişiklik yapılamadığı için istifa etmiş adayın yüzde 50’nin üzerinde oy alması durumunda dahi Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği anlatılarak, “Bu hukuksal gerçek, oylama öncesi istifa etmiş bir adaya verilen oyların asla geçerli sayılamayacağını gösterir. Dolayısıyla 14 Mayıs günü yapılacak ilk seçimde yüzde 50+1’in doğru ve sağlıklı belirlenerek, tartışma ve itirazlara yol açılmaması için istifasını açıklamış olan İnce’ye yurtdışında ve yurt içinde verilen/verilecek olan oyların geçerli sayılamayacağına karar verilmesi gerektiği” ifade edildi.