Profesyonel bir tetikçi olan Thomas Cashman isimli şahıs 9 yaşındaki çocuğu öldürmekten hapse girdi. Katilin son talebi ise hem mide bulandırdı hem de dünyada ses getirdi.

Geçtiğimiz ağustos ayında İngiltere'de meydana gelen ve 9 yaşındaki bir çocuğun öldüğü olay ülkede tekrar gündem oldu. Liverpool'da yaşanan gelişmede, 34 yaşındaki tetikçi Thomas Cashman, 36 yaşındaki Joseph Nee'yi vurmak istedi ancak ateşlediği kurşunları tutturamadı.


KENDİNİ KURTARMAK İÇİN KAÇMAYA BAŞLADI


Saldırıyı bir tabanca yardımıyla gerçekleştiren Cashman, yere yığılan Nee'ye üç el ateş etti. Soğuk kanlı tetikçi daha sonra, hayatı için yalvarırken işini bitirmek için Nee'nin başında durup hazırlandı. Ancak Cashman'ın silahı tutukluk yaptı ve Nee kendini kurtarmak için dokuz yaşındaki Olivia'nın Liverpool'daki evine doğru koştu.

Bu sırada Olivia ve ailesi dışarıdan gelen silah seslerini duydu. Dehşet içinde yataktan kalkan Olivia, annesine korktuğunu söyledi. Anne Cheryl Korbel ise, neler olduğunu anlamak için aşağıya inerek ön kapıyı açtı.


GÖĞSÜNDEN VURULDU


Küçük Olivia da, pijamalarıyla merdivenlerde durmuş bekliyordu. Bu Nee'ye ailenin evine koşma doğru koşma şansı verdi. Cheryl çaresizce kapıyı kapatmaya çalıştı, ancak yaralı Nee çoktan evin içine girmişti. Tetikçi Cashman hedefini kovaladı. Kapıya doğru duraklamadan körü körüne iki el ateş etti. Kurşanlar Nee'yi ıskaladı ve Olivia'ya göğsünden isabet ederek öldürdü, 46 yaşındaki anne Cheryl Korbel ise yaralandı.

MİDE BULANDIRDI


İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler ise katili kısa sürede yakaladı. Aylar süren incelemeler sonucunda mahkemeye çıkartılan tetikçi Thomas Cashman'sa, 100.000 sterlinlik ücretinin yarısını Nee'yi öldürmeyi başaramasa da onu hastanelik ettiği gerekçesiyle yine de talep etti. Kan donduran tetikçi için İngiliz basını "Tek derdi paraydı" ifadelerine yer verdi. Cashman dün West Derby, Liverpool'da cinayetten suçlu bulundu ve Pazartesi günü hüküm giyecek.