ABD eyaletlerinden Montana Valisi Greg Gianforte tarafından imzalanan yasak, başkent Washington’daki federal yetkililerin Çin'e ait platformun ülke genelinde yasaklanması için yaptığı çalışmalara ‘pilot yasak’ görevi görecek.
‘HER İHLAL 10 BİN DOLAR’
Eyaletin internet sitesinde yayınlanan yasada, "TikTok, Montana'nın bölgesel yetki alanı içinde faaliyet gösteremez. Bir kullanıcı TikTok'a her eriştiğinde, TikTok'a erişme olanağı sunulduğunda veya TikTok'u indirme olanağı sunulduğunda yasağı ihlal eder. Her ihlal, gerçekleştiği her gün 10 bin dolar para cezası ile cezalandırılır” ifadeleri kullanıldı.
Yasaya göre Apple ve Google, TikTok'u uygulama mağazalarından kaldırmak zorunda kalacak ve şirketler olası günlük para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.
TİKTOK’TAN İLK AÇIKLAMA
AFP'ye konuşan TikTok’tan bir sözcü, "Montanalılara kendilerini ifade etmek, geçimlerini sağlamak ve sosyalleşmek için TikTok'u kullanmaya devam edebilecekleri konusunda güvence vermek istiyoruz, bu arada biz Montana içindeki ve dışındaki kullanıcılarımızın haklarını savunmak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER




