Ukrayna’nın işgali ikinci yılında tüm hızıyla devam ederken, Rusya’da Putin’le görüşen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e ABD’den sürpriz bir çağrı geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Çin lideri Xi Jinping’i Rus mevkidaşını Ukrayna'dan askerlerini çekmeye çağırmasını belirterek "Umarız Başkan Xi, Putin'e Ukrayna şehirlerini, hastanelerini ve okullarını bombalamayı bırakması, savaş suçlarını ve zulmü durdurması ve askerlerini geri çekmesi için baskı yapacak" ifadelerinde bulundu.

‘SEVGİLİ DOSTUM’

Kirby, “Ancak bunun yerine Çin'in, Rus güçlerini Ukrayna'nın egemen topraklarında bırakan bir ateşkes çağrısını yineleyeceğinden ve Rus güçlerinin Ukrayna'dan çekilmesine değinmeyen herhangi bir ateşkesin, Rusya'nın yasadışı ilhaklarını onaylayacağından endişe ediyoruz" diye ekledi.

Putin, "Ukrayna'daki krizi çözmek" için Çin tarafından önerilen 12 maddelik planı görüşeceğini söylerken, Liderler birbirlerini "sevgili dostum" olarak adlandırdı ve Putin, "Müzakere sürecine her zaman açığız" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER