Bursasporlu Teksas grubu, Türkiye'nin Hırvatistan'la Bursa'da oynayacağı maça gitmeyeceğini açıkladı. Grup, "Başka kapıya" ifadelerini kullandı.

TFF 2. Lig ekiplerinden Bursaspor'un en kalabalık taraftar grubu olan Teksas, 28 Mart Salı günü Bursa'da oynanacak Türkiye-Hırvatistan maçına gitmeyeceğini açıkladı.

'BAŞKA KAPIYA'

Taraftar grubunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Amedspor maçı yüzünden verilen cezalar için "saçma, ölçüsüz, ağır" ifadeleri kullanıldı. Teksas grubu açıklamasında "Biz, bu TFF yönetimi ile en ufak diyaloğu reddediyoruz.(...) biz Teksaslılar milli maçta tribünde de olmayız, olmayacağız. Başka kapıya" sözlerine yer verdi.

MAÇ TİMSAH ARENA'DA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında 28 Mart Salı günü Bursa'daki Timsah Arena'da Hırvatistan ile karşılaşacak.

NE OLMUŞTU?

5 Mart'taki Bursaspor-Amedspor maçında ırkçı saldırı yaşandı. Maçtan önceki gece Amedsporlu futbolcuların kaldığı otelin önünde başlayan olaylar maç sırasında da devam etti. Amedsporlu futbolculara saldırıldığı ve sahaya birçok yabancı madde atıldığı maç birçok kez durdu. Tribünlerde, faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Irkçı saldırıların ardından Bursaspor'a 9 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Tribünlerde yer alan ve olaylara karıştığı tespit edilen bazı kişiler hakkında gözaltı işlemleri uygulandı.