CHP, Hatay'da yaptırdıkları anketleri öne sürerek bir kez daha Lütfü Savaş'ı büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterdi. Ancak söz konusu hamle, Savaş'ın depremlerde meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülmesi nedeniyle tepki çekti. Öyle ki Savaş, felaketin yıl dönümünde halkın protestosuyla karşılaştı.

'LEVENT'E TEKLİF GÖTÜRÜLDÜ'

CHP lideri Özgür Özel'in yaşananlarla ilgili olarak kullandığı "Siyaset vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır, verdiği mesajı alma sanatıdır. Bu anketler yüksek örneklemlerle yapılan bu anketler, bize bir şehirde yanlış yaptığımız sinyalini veriyorsa ya da verirse bu değerlendirilir" ifadesi, söz konusu karardan dönülebileceği mesajı verse de, son söz Parti Meclisi (PM) toplantısında söylenecek.

Tam da bu sırada dikkati çeken bir gelişme yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında ana muhalefet partisi yönetiminin Hatay için Haluk Levent'e teklif götürdüğünü ileri sürdü.

Levent, on binlerce kişinin hayatını kaybettiği felakette ilk dakikadan itibaren aralıksız yardım faaliyeti yürütmesiyle kamuoyunun hafızasına kazınmıştı.

'SÖZÜM VAR'

Gazeteci İsmail Saymaz, söz konusu iddia sonrası Levent'i aradığını ve sanatçının teklifi reddettiğini duyurdu.

İMO'dan teleferik kazası raporu: İnşaat mühendisliği hizmeti alınmamış İMO'dan teleferik kazası raporu: İnşaat mühendisliği hizmeti alınmamış

Buna göre CHP yönetimi, Levent'i üç gün önce aramış, sanatçı ise "AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var" diyerek kabul etmemiş.