Rus istihbaratı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'beyni' olduğu iddia edilen, Türkiye'de de "15 Temmuz'u bir gün önce haber verdik" iddiasıyla tanınan Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina'nın öldürüldüğü bombalı saldırı konusunda Ukrayna'yı suçladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) yapılan açıklamada, Dugina'nın öldürüldüğü saldırının Ukrayna güvenlik servisi tarafından hazırlandığı ve hayata geçirildiği savunuldu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre  FSB açıklamasında, saldırıyı düzenleyen kişilerin sonrasında Estonya'ya gittiği bilgisi de verildi:

"Acil operasyonel-keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Daria Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suçun Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir.

Dugina'nın direksiyonunda olduğu Toyota Land Cruiser Prado marka araç uzaktan kumandayla infilak ettirildikten sonra Vovk, 21 Ağustos'ta kızıyla Pskov Bölgesi üzerinden Estonya'ya gitti."

UKRAYNA REDDETTİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak dün yaptığı açıklamada, "Biz Rusya gibi kriminal devlet değiliz" demişti.

Kiev yönetiminin Darya Dugina’nın ölümüyle herhangi bir bağlantısı olmadığını savunan Podolyak, Ukrayna merkezli ICTV kanalına bağlanarak "Ukrayna'nın bununla hiçbir ilgisi olmadığını vurgulamak istiyorum. Muhtemelen ülkede askere alma uygulamasını yaygınlaştırmak istiyorlar. Onlar şunu anlamıyorlar; Biz Rusya gibi kriminal bir devlet değiliz" ifadesini kullanmıştı.