Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor. 'Zam oranları ne olacak, enflasyon oranları hesaba katılacak mı? Asgari ücretin alt ve üst limitleri ne olmalı?' gibi soruların cevap bulduğu Parantez programına Ekonomist Gökhan Çapoğlu konuk oldu. Çapoğlu yeni asgari ücret için minimum rakamını verdi.

'2 YIL ÖNCEKİ ALIM GÜCÜNE DÖNMEK İÇİN...'

"Şimdi bugün asgari ücret ne olacak diye konuşuyoruz. 2 yıl öncesine gidin. 2 bin 825 lira idi asgari ücret. Ne yaptılar? Önce 4 bin 250 Lira sonra 5500 Lira yaptılar. Bugün 5 bin 500 lira ile, 2 yıl önce aldığımız şeyleri alabiliyor muyuz?"

'DEVLET HER AY ASGARİ ÜCRETLİDEN 2 BİN 500 LİRA ÇALIYOR'

"2 yıl önce alım gücümüz daha iyiydi demek ki. Yani devlet asgari ücrete fahiş bir zam yaptı. Beraberinde enflasyon da katıyla arttı. Şimdi şunu söyleyebiliriz: Devlet her ay asgari ücretli çalışandan 2 bin 500 lira çalmış. Yani o alım gücünü almış elinden."

'ASGARİ ÜCRET EN AZ 8 BİN LİRA OLMALI'

"Vatandaşın refahını artırmak için değil, sadece 2 yıl öncesine dönmek için asgari ücretin 8000 lira olması şart. Bakın refah düzeyini artırmak için demiyorum, kaybettiği haklarını geri alması için diyorum."

'TÜRKİYE EKONOMİSİ ARTIK KÜÇÜLÜYOR'

"Büyüme rakamları açıkladılar. 9 çeyrek sonra ilk defa küçüldü Türkiye ekonomisi. İşte alın size yerli ve milli dedikleri ucube ekonomi sistemi."

Polemik Haber / Aykut METEHAN