Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde partinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Faizde tek hareli rakamlara inilece iddiasını hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Faizde tek haneliye indik mi, indik. Hadi bakalım şimdi bunu neyle izah edeceksiniz? Ve bundan sonra da bu böyle devam edecek. İşte enflasyon şöyle böyle... Merak etmeyin o da inecek. Bizim için önce faizdi ve faizi bu noktada tek haneye indirdik. Şimdi buradan yatırımcılara sesleniyorum, diyorum ki 'Bak hep size söyledim, gelin başta kamu bankaları olmak üzere size, ama dikkat, yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Ve yatırım kredisiyle hedefimiz nedir? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Durmak yok, yola devam bu kadar."
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Bay Kemal senin aklın bu işlere yetmez, o da olacak. 18 Mart Şehitler Köprüsü nasıl olduysa, Kanal İstanbul da öyle olacak" dedi. Faizin tek haneye indiğini söyleyen Erdoğan, "Bizim için önce faizdi. Merak etmeyin enflasyon da inecek" dedi.
 
Erdoğan, "Türkiye'nin bir numaralı partisi" olduklarını ileri sürerek, "Şu anda da 1 numaralı Türkiye'nin en güçlü partisi olarak ve ayrıca Cumhur İttifakı olarak bu gücümüzü ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini  kullandı.

'MERAK ETMEYİN ENFLASYON DA İNECEK'

Bay Kemal buna senin hayalin bile ulaşamaz. Bizim icraatimizin ulaştığı yere senin hayalin bile ulaşamaz. Gıda kıtlığı çeken ülkeler rahat nefes aldı. Hamdolsun biz içimiz rahat bir şekilde kışa giriyoruz. Şayet Türkiye Bay Kemal ve şürekasının ipiyle kuyuya inilseydi benzer sıkıntılarla boğuşuyor olurduk.

En sonunda ne demiştim, tek haneliye ineceğiz. Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Bunu neyle izah edeceksiniz? Bundan sonra bu böyle devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek. Bizim için önce faizdi, faizi tek haneye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum; hep size söyledim gelin başta kamu bankaları olmak üzere size yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Yatırım kredisiyle hedefimiz nedir? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme.

'18 MART ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ NASIL OLDUYSA, KANAL İSTANBUL DA ÖYLE OLACAK'

Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Bunlar şimdiye kadar hiçbir meselede milletin ve memleketin hayrına duruş sergilemediler. Devletimizin bekasını ilgilendiren hususlarda bile karşı tarafın safında yer aldılar. Türkiye DEAŞ'a destek veriyor iddiasını attılar. Milletvekilleriyle ülke ülke dolaşıp, terör örgütünün sözcülüğüne yeltendiler. Bir gecede 252 evladımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz mücadelemizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Kanal İstanbul gibi vizyon projelerimizi sabote etmeye kalktılar. Bay Kemal senin aklın bu işlere yetmez, o da olacak. 18 Mart Şehitler Köprüsü nasıl olduysa, Kanal İstanbul da öyle olacak.

'BAY KEMAL SGK'NIN BAŞINDA İKEN HASTALARIMIZI REHİNE ALIYORLARDI'

Dış politikada ülkemizi getirdiğimiz seviyenin siyasi ve ekonomik etkilerini akıl ve vicdan sahibi herkes görüyor. Önemli olan bunları milletimizin her ferdine teker teker anlatmamız gerekiyor. Şu anda her yavrumuz okula başlarken sırasının üzerinde kuşe kağıttan kitaplarını görüyor mu? Biz kitap bulamazdık. Kırtasiye dükkanında sıraya girerdik. Şimdi böyle bir sorun var mı? Yok. Aynı şekilde yardımcı ders kitaplarını verdik. Daha önce böyle bir şey var mıydı? Sağlıkta elhamdülillah şu anda Türkiye'de sağlıkla ilgili fiziki noktada sorun yoktur.

Şu anda 20 şehir hastanemiz var. Büyükşehirlerin tamamına inşallah bu şehir hastanelerini yaygınlaştıracağız. İstanbul'da 45 günde iki tane şehir hastanesi yaptık. Koronavirüs salgınının olduğu dönemde bir ilaç gibi geldi. Çam Sakura ful çalışıyor. Ankara'da şu anda iki tane şehir hastanemiz var. Her ikisi de 4 biner odalı dev şehir hastanesi. Bay Kemal SGK'nın başında iken hastalarımızı diyelim ki öldü, rehine alıyorlardı. Bunların gidecek yeri yok. Ama bu ülkenin toprakları bu, herkese yatacak yer çıkar.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BORSAYI HEDEF ALAN MUHALEFET LİDERİNE RASTLAYAMAZSINIZ'

Biz zannettik kalacak bizde. 24 saat bilemedin 48 saat kalacak şekilde verdiler. Biz o İHA'larla koordinatları, teröristlerin kaldığı yerleri tespit ediyorduk. Allah rahmet etsin, o zaman Özdemir Bayraktar ağabeyimiz kalktı, çocuklarıyla beraber adımı attı ve ilk etapta İHA'yı onlar yerli olarak üretmeye başladılar. Aradan kısa süre geçti, SİHA'yı da yaptı. O İHA o SİHA ve şimdi tabii ihracata da başladılar. Bizim bütün kuvvetlerimiz bunları kullanıyor. Şimdi bir de Akıncı'yı ürettiler. Şimdi Akıncı'nın özelliği; F-16'ların taşıdığı bombayı Akıncı da taşıyor. Şimdi bir de Kızılelma var. Bu hedeftir, ufuktur.

İnşallah şimdi fazla değil 2023'ün sonuna doğru seri üretime geçmiş olacak. Dua edelim; Rabbim yardımcıları olsun. Bırakın Türkiye'de siyaset yapan, dünyanın hiçbir medeni ülkesinde böyle bir alçak yaklaşım, bu CHP'nin yaptığı gibi görülmemiştir. Hiçbir muhalefet böyle bir yaklaşım ortaya koymaz. Ama bizde koyar. Ne yaparsanız yapın. Kendileri 'biz başarılı oldular, iyi yaptılar mı diyeceğiz' dediler Meclis'te. Siz demeyin, benim milletim diyor. Dünyanın hiçbir yerinde Borsayı hedef alan muhalefet liderine rastlayamazsınız.

'MÜFTERİLERE FIRSAT VERMEMEMİZ ÇOK ÖNEMLİDİR'

Biz bunun işin mevcut yönetim elinde CHP Türkiye'nin içine sokulmuş bir Truva atıdır diyoruz. Biz işte bunun için CHP emperyalistlerin oyuncağı haline dönüşmüş yapıdır diyoruz. Bay Kemal ve şürekasından ülkemize ve milletimize hiçbir hayır gelmez diyoruz. 2023 seçimleri Türkiye'nin önüne yeni ufuklar açmakla kalmayacak, inşallah bu sefil siyaset anlayışından kurtuluşunun da miladı olacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken Türkiye Yüzyılı'na güçlü bir giriş yapacağız.

Tam 8 aydır toplanıp dağılmaktan başka iş beceremeyenlerin 2023'te kaybedeceklerini anladıkça şimdiden sandığa gölge düşürmeye yöneldiklerini görüyoruz. Sandık güvenliği konusunu tartışmaya kirli niyetlerini ifşa ediyorlar. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hep yaptığımız gibi gerekli tedbirleri alarak bu müfterilere fırsat vermememiz çok önemlidir. Bunun yolu da sandıklarda gözümüz kulağımız olan müşahitlerimizin, ilçe ve il teşkilatlarımızın, hepsinin koordinasyonunu yapacak genel merkezimizin yapmasından geçiyor."

Polemik Haber