Ukrayna'nın askeri istihbarat şefi yardımcısı olan Vadym Skibitsky, askere alınanların ülkenin doğu ve güneyinde ilkbahar ve yaz boyunca Rus saldırılarının parçası olacağını söyledi.

ÖNCEKİNDE DE YALANLAMIŞLARDI

Rusya ikinci bir seferberlik dalgası hazırladığını yalanlarken, Putin geçen ay yeni bir seferberlik çağrısı hakkında konuşmanın "anlamsız" olduğunu söyledi ve halihazırda seferber edilenlerin yalnızca yarısının Ukrayna'ya gönderildiğini iddia etti. 

Putin’le beraber diğer Rus yetkililer, daha önce eylül ayında “kısmi seferberlik” ilan etmeden önce seferberlik emri planlarını yalanlamıştı.

‘RUSYA BU SEFER KAYBEDERSE…’

Ukrayna'nın seferber edilecek asker tahmini, Rusya genelinde protestoları başlatan eylül ayındakinden daha yüksek. Tahmin doğru çıkarsa, Rusya birkaç ay içinde savaş öncesi gücünü neredeyse ikiye katlamış olacak. Ukrayna askeri istihbaratı, şu anda 280 bin Rus kara askerinin konuşlandırıldığını söyledi.

Skibitsky, Rusya'nın askeri oluşumları bir araya getirmesinin yaklaşık iki ay süreceğini ve herhangi bir Rus başarısının, Rusların ne kadar donanımlı ve eğitimli olduğuna bağlı olacağını söyledi. Skibitsky, önümüzdeki altı ila sekiz ayı son hamle olarak nitelendirerek, "Rusya bu sefer kaybederse, Putin çökecek" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER