İktidar partisinin vitrin isimlerinin organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla birlikte şaibeli işlerle gündeme gelmesinin, AK Parti'nin kurucu üyelerini harekete geçirdiği iddia edildi. Kurucu üyelerin Erdoğan’a değişim uyarısı yaparken, sandığa yeni yüzlerle gidilmesi tavsiyesinde bulunduğu ileri sürüldü.

ERDOĞAN DEĞİŞİME ZORLANIYOR

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AK Parti'nin üst düzey isimlerinin şaibeli işlerini gündeme getirmesinin AK Parti'nin kurucu üyelerini rahatsız etmesi ve bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ifade etmeleri, partide değişimin yapılacağı iddialarını gündeme getirdi. Erdoğan’ı değişime zorlayan kurucu üyelerin aksi takdirde ‘AK Parti’ diye bir partinin kalmayacağını belirttiği kaydediliyor. Erdoğan’ın da ağabeyleri haklı bulduğu ve değişimden yana tavır almak zorunda kaldığı belirtiliyor.

SANDIKTAN ÖNCE NEŞTER GELEBİLİR

AK Parti'nin kurucu ağabeylerinin dışında parti tabanın da ciddi manada değişim istediği ifade ediliyor. Teşkilatların şaibeli işlerle anılan isimlerin partide devam etmesinden şikâyetçi olduğu ve parti içerisinden değişime hazırlanan isimlerin de olduğu ileri sürülüyor. Erdoğan’ın da hem kurucu ağabeylerden hem de parti teşkilatlarından gelen değişim talebini düşündüğü ve sandığa gitmeden de bazı isimlere neşter vuracağı tahmin ediliyor.