İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili açıklamaları sonrası konu ile alakalı olarak YÖK'e dilekçe verdi. 

YÖK'E BAŞVURUDA BULUNDU

Cumhur İttifakı tarafındadan 3. kez cumhurbaşkanı adayı gösterilen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın diploma krizi devam ederken Çıray, üniversite diplomasının kamuoyu ile paylaşılması için başvuruda bulundu.

Aytun Çıray, konu ile alakalı hazırladığı dilekçede şunları belirtti:

"Yapılacak seçimlere şaibe bulaşmaması, kamu düzeni ve hukuki güvenliğin tesisi açısından ve ayrıca 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu dikkate alınarak, 14.05.2023 tarihinde yapılacak olan 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 101’inci maddesinde belirtildiği şekilde yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren bir üniversite diplomasına sahip bulunup bulunmadığı hususunun, varsa diploma örneği de kamuoyuyla paylaşılmak suretiyle aşağıda yer alan iletişim bilgilerim kullanılarak tarafıma bildirilmesini rica ederim.”