İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, NTV'de katıldığı canlı yayında Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Zorlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar başlıklar şöyle:

'AKŞENER MİLLET İTTİFAKI'NIN ÇİMENTOSUDUR'

"Sayın Akşener, milleti için adım attı, Türkiye'nin önünü açmak için çalıştı. Bir hususun altını çizmek istiyorum. İYİ Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener, bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşması için yılmadan bugünlere geldi. Genel Başkanımız Millet İttifakı'nın çimentosudur."

'TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEMİN UMUDUNU TAŞIDILAR'

"Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın başarılarıyla Türkiye'de yeni bir dönemin umudunu taşıdılar. Ve milletimizde bir heyecan uyandırdılar. Bizim ilkesel durumuşuzda bir farklılık olmadı. Biz halkın bu tercihini yeniden milletimizin huzuruna sunmayı başardık. Seçim kazanıldıktan sonra en uygun sürede atamalar yapılacaktır."

HDP GÖRÜŞMESİ

"CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok. AK Parti de HDP ile anayasa görüşmeleri sürecinde HDP ile bir görüşme gerçekleştirdi."

'ARAMIZDA GÖRMEKTEN MEMNUNİYET DUYARIZ'

"Genel Başkanımız da açıkladı, sayın Muharrem İnce çok tecrübeli bir siyasetçiydi. Aramızda görmekten memnuniyet duyarız ancak bu bizim verebileceğiz bir karar değil."