Bu aralar yeme içme sektörü reklam filmleri çok konuşulur hale geldi. Geçtiğimiz aylarda çok tepki alan Dardanel reklam filminden sonra bu kez çok beğeni alan Yeni Rakı’nın Almanya’da yayınlanması için çekilen reklam filmini konuşuyoruz.

Whatsapp gruplarında dolaşan video, 3'üncü defa mesaj olarak gelince merak ettim ve izlemeye karar verdim. Karlı bir kış günü Almanya’da bisikletle akşam yemeğine gidip, arkadaşları ile buluşan Türk insanının ilk dublesini içme miktarı ile başlayan, garsonun dubleye İstanbul dublesi söylemi ile genç arkadaşın dalıp gittiği anıları anlatıyor. Sıradan hayatların özel anılarının anlatıldığı reklam filmini izlediğimde, lise son sınıfta ilk defa gittiğimiz Çiçek pasajında rakı ile ilk tanışmamızı hatırladım.

Şimdi görüşemediğimiz, o yılların en değerli arkadaşlarını, en keyifli sohbetlerini, gelecek hakkında konuştuğumuz umut dolu planlarımız aklıma geldi. Rahmetli babamla gittiğimiz restoranları, futbol ve siyaset üzerine yaptığımız rakılı sohbetlerimiz gözümde canlandı.

Asmalı Mescit’ te açtığımız restoranlarımız, sokaklara yayılan masalardaki şen kahkalarımız, uzayıp giden gecelerimiz aklıma geldi. Benim için bu kadar özel olan anılarımı, bir anda gözümde canlandırması ile tatlı bir duygusallık hissettirmeyi başarabildiği için reklam filmini çok beğendim ve bu yazıyı yazmak istedim.

Tam da reklam filminde Nejat İşler’ in dediği gibi ‘burası İstanbul, tamda burası, tekle duble arası beklemediğin bir anda vurur hatırası’. Alkollü bir içecekten daha fazlası olan, bizim için çok değerli zamanlarımızın tamamlayıcısı, planlayıcısı ve özlediğimiz dostlarımızla kavuşmak için bahanemiz olan, kültürümüzün yüzlerce yıllık eşlikçisi rakının bu kadar naif ve duygusal anlatılarak izleyici ile bağ kurabilmesi reklam filminin başarısıdır. Güvende olabilmeyi, gecenin üçünde kız başına dolmuşa binerek sağ salim evine dönebilmeyi, Beyoğlu’nda, Beşiktaş’ta sokaklara yayılan masalarda dostlarımızla sosyalleşebilmeyi özlediğimiz bugünlerde Yeni Rakı reklam filmi bizlere iyi geldi.

Yeniden maskesiz, güvenle sokaklarda dolaşacağımız, dostlarımızla uzun uzun sohbetlerimiz ve şen kahkalarımız ile keyifleneceğimiz nice güzel günler geçirebilmek dileğiyle…