MetroPOLL Araştırma’nın yaptığı Türkiye’nin Nabzı anketinin Şubat 2024 sonuçları resmi sosyal medya hesabında paylaşıldı.

AK PARTİ OYLARINDA DÜŞÜŞ

“AK Parti’den YRP’ye yönelen oylar AK Parti’de 2 puanlık azalmaya YRP’de ise artışa yol açmıştır” notuyla paylaşılan ankette katılımcılara ‘Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirdiniz?’ sorusu yönetildi.

Kararsızların dağıltılmadığı anketin sonuçlarına göre, AK Parti’yi seçenlerin oranı yüzde 23.9 olurken, 'CHP’ye oy veririm' diyenler ise yüzde 18.2 oldu. Yüzde 6.1’in tercihi MHP olurken, İYİ Parti yüzde 6.7 olarak açıklandı.

CHP'den emekliler için kanun teklifi: İkramiyeler arttırılsın CHP'den emekliler için kanun teklifi: İkramiyeler arttırılsın

YENİDEN REFAH VE DEM PARTİ'NİN OYLARINDA ARTIŞ

Öte yandan yerel seçimlere tek başına girme karar alan DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi oylarını artırıyor.

Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs seçiminden bu yana oylarını yüzde 2 artırmış görünüyor. Buna göre, YRP’nin oy oranı yüzde 4.2 görünüyor. Kararsızlar dağıtıldığında Yeniden Refah Partisi, ankete göre oy oranını yüzde 5,8’e çıkarıyor.

Anketin sonucunda DEM Parti’yi tercih edenlerin oranı da yüzde 8.3 olarak belirlendi. DEM Parti’ye olan destek kararsızlar dağıtıldığında seçim barajının üstüne çıktı ve yüzde 11,5 oldu. DEM Parti (HDP), önceki seçimlerde yüzde 8,79 almıştı.