Galatasaray Kulübü'nin sezon başında İtalya Serie B takımlarından olan Pisa'ya kiraladığı Olimpiu Morutan hakkında menajeri açıklamalarda bulundu. 5.5 milyon euro şartlı zorunlu satın alma opsiyonu ile kiralanan romen futbolcu için Becali, "Morutan, büyük ihtimalle İtalya'da kalacak" dedi. 

5.5 MİLYON EURO'LUKOPSİYON DEVREYE GİRECEK

Kiralama bedeli için Morutan'a 150 bin euro ödeyen Pisa kulübü, ayrıca oyuncunun en az 25 maçta 45 dakika oynaması ve Pisa'nın Serie A'ya çıkması halinde 5.5 milyon euro'luk opsiyonuda devreye girecek. Romen futbolcu, en az 25 maçta 45 dakika oynama şartını gerçekleştirdi. İtalyan takımın direkt yükselecek olan iki tamdan biri olması zor görünürken, playoff sınırı içerisinde mücadele etmeye devam edecek.

'TÜRKİYE'YE GERİ DÖNMEYECEK'

Morutan hakkında konuşan menajeri Becali, "Morutan, büyük ihtimalle İtalya'da kalacak. Kesinlikle Türkiye'ye geri dönmeyecek. İtalyan kulüpleri, Morutan'a ilgi duyuyor. Ancak öncelik Pisa'da. Satın alma opsiyonunu kullanmazsa diğer kulüplerle transfer görüşmeleri yapacağız." şeklinde konuştu.

BİRÇOK KULÜP PEŞİNDE

Morutan'ın adı başka takımlar ile de anılmaya başladı. Başta Serie A ekibi Salernitana olmak üzere birçok kulüp rumen yıldızla ilgileniyor.

Galatasaray'dan 5.5 milyon euro'luk maddeden indirim almak istendi ama sarı-kırmızılı kulüp bu konuda taviz vermedi.

Pisa'da 28 Serie B maçına çıkan 23 yaşındaki Morutan, 6 gol atıp 7 asist yaptı.
(sporx)