ABD'ye göre Ukrayna'daki savaş her iki taraftan da on binlerce askeri öldürdü ve yaraladı. Diğer yandan, Rus işgali, 1962 Küba Füze krizinden bu yana Moskova ile Batı arasındaki en büyük çatışmayı tetikledi.

Eylül ayında Putin tarafından açıklanan seferberlik kapsamında çağrılan 300 binden fazla yedek asker de dahil olmak üzere yüz binlerce Rus askeri Ukrayna'da savaşmak üzere gönderildi.

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, "Kasım ayının son Pazar günü Rusya'da kutlanan Anneler Günü arifesinde Vladimir Putin, özel askeri operasyona katılan askerlerin anneleriyle bir araya gelecek" denilirken, Putin'in silahlı kuvvetlerin profesyonel askerlerinin yanı sıra savaşmaya çağrılan yedek askerlerin anneleriyle görüşeceği de eklendi.

rusaskerler

PUTİN: SAVAŞTAN PİŞMAN DEĞİLİM

Putin, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı "özel askeri harekatını" başlattığı için hiçbir pişmanlık duymadığını söyledi ve savaşı, SSCB’nin 1991'deki düşüşünden bu yana on yıllarca süren aşağılanmanın ardından Batı hegemonyasına karşı nihayet ayağa kalktığı bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. 

Ukrayna ve Batı, Putin'in emperyalist tarzda bir işgal savaşı olarak sundukları şey için hiçbir gerekçesi olmadığını söylüyor. Ukrayna, topraklarından son Rus askeri atılana kadar savaşacağını söylüyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER