Uçakları ve gelen füzeleri engellemek için tasarlanan füze sistemleri, Moskova şehir merkezindeki birkaç savunma ve idari binanın tepesine yerleştirildi. Bu, Rusya'nın başkente yönelik potansiyel bir saldırıya hazırlandığının sinyalini veriyor.

HER TÜRLÜ HEDEFLERE KARŞI

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda, Moskova Nehri boyunca Rusya Savunma Bakanlığı tarafından kullanılan sekiz katlı bir binanın çatısına Pantsir füze sisteminin kurulduğu görülüyor. Başka bir videoda, hava savunma sisteminin Kremlin'e 2,5 kilometre mesafedeki Taganka ilçesindeki bir eğitim binasının çatısına yerleştirildiği görülüyor.

Kısa ve orta menzilli sistemler, uçaklara, helikopterlere ve seyir füzelerine karşı savunma yapmak için kullanılıyor. Rus ordusu ayrıca, Vladimir Putin'in şubat ayında geniş çaplı işgalini başlatmasından bu yana savaş alanında her yerde bulunan askeri ve ticari insansız hava araçları gibi daha küçük hedeflere karşı kullanılabileceğini söyledi.

RUS YANLISI UZMANLAR ‘ENDİŞE’ DİYOR

Rus askeri yetkilileri, füze sistemlerinin kurulduğunu doğrulamadı. Bununla birlikte, birkaç Rus medya kuruluşu da son haftalarda Moskova'da uzun menzilli S-400 füze sistemlerinin konuşlandırıldığına dair haberler yaptı. 

Kremlin yanlısı uzmanlar, Moskova'da füze sistemlerinin ortaya çıkmasının, Rus askeri liderliğinin artık kendi şehirlerine yönelik saldırılardan endişe duyduğunu gösterdiğini söylüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER