Ukraynalı yetkililer, saldırının hedeflerinin Ukrayna'nın enerji altyapısı olduğunu, ülkeyi elektriksiz bırakma ve savaşma kabiliyetini sınırlama stratejisinin devamı olduğunu söyledi.

Öğleden sonraki ikinci saldırıda, bir roket Dnipro'da dokuz katlı bir binaya isabet ederek binayı yok etti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko, kurtarma ekiplerinin enkazdan hayatta kalanları çıkarmaya çalıştığını açıkladı. 

‘ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER ZOR OLACAK’

Cumartesi sabahı düzenlenen ilk saldırıda Kiev bölgesindeki Kopyliv köyündeki bir konut yıkılırken can kaybı bildirilmedi. Saldırı sırasında enerji tesisleri vuruldu. İlk saldırıdan sonra Harkov’da elektrik kesintileri olduğu bildirildi. Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko, şebekeyi eski haline getirmek için birkaç şehirde acil kapatmaların başlatıldığını ve "önümüzdeki birkaç günün zor olacağını" söyledi.

Kiev'deki sabah saldırısı sakinleri şaşırttı. Rusya'nın başkente düzenli saldırılar başlatmasından bu yana ilk kez hava saldırısı sireni çalmadı, bu da füzelerin Ukrayna'nın radar tespit sistemlerinden kaçtığını gösteriyor.

‘BALİSTİK FÜZE’ İDDİALARI

Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ignat, Rusya'nın bu olayda muhtemelen balistik füze kullandığını ve Ukrayna'nın bunları imha etme veya tespit etme araçlarına sahip olmadığını söyledi. Yetkililere göre, Odesa’ya düzenlenen roket saldırısı sırasında bir köy isabet aldı ve düşürülen bir füzenin parçaları, tahıl anlaşmasına dahil olan ulaşım altyapısını vurdu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER