Süper Lig'in 27. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe- Beşiktaş maçında zirve yarışından kopmak istemeyen Şenol Güneş ve öğrencilerinin tek hedefi galibiyet. Güneş'in gelmesiyle iyi bir ivme kazanan siyah-beyazlı ekipte son hazırlıklar tamamlandı.

Siyah-beyazlı ekip geride kalan 26 haftada ilk yarılar ve ikinci yarılarda farklı performanslar ortaya koyarken, ligde oynadığı 25 müsabakada rakip fileleri 45 kez havalandırdı. Bu gollerin büyük bir kısmı ilk yarıda kaydedilirken, 25 golün 16'sını ikinci yarılarda kendi kalesinde gördü.

'ÇIKACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ'

Derbi öncesi açıklamalarda bulunan Gedson Fernandes, “Derbinin önemi tartışılmaz ama bizim her maça aynı disiplinle, aynı bakış açısıyla çıkmamız lazım. Fenerbahçe büyük bir takım, onlara karşı elimizden geleni yapmak zorundayız. Derbini büyük bir maç olduğunun bilincindeyiz ama biz her zaman kendi oyunumuzu doğru şekilde oynayarak maça çıkmalıyız. Çıkacağız ve kazanacağız” şeklinde konuştu.

Şenol Güneş'in gelmesiyle beraber kaleyi devralan Mert Günok, ligde 14 maçta forma giyerken, kalesinde 11 gol gördü. 5 Maçta ise kalesini gole kapattı.

LİDER GALATASARAY'IN 11 PUAN GERİSİNDE

Lider olan Galatasaray'ın 11 puan gerisinde olan, bir maçı eksik Fenerbahçe'nin ise 5 puan gerisinde zirve yarışında bulunan Beşiktaş, mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkacak. Fenerbahçe karşısına tam kadro ile çıkacak olan siyah-beyalı ekibin tek hedefi galibiyet olacak.

Yine Fas Milli takımından hafif sakatlıkla dönen Romain Saiss’te de korkulan olmadı ve tecrübeli stoper dün takımla birlikte çalıştı. Haftalardır kadroya alınmayan N’Koudou ve Dele Alli dışında eksik futbolcunun olmaması kadro derinliği anlamında teknik direktör Şenol Güneş’e oldukça geniş bir seçenek sunuyor.

GÜNEŞ'İN EN BÜYÜK KOZU HÜCUM HATTI 

Güneş'in en büyük kozu hücüm hattı olurken, son haftaların formda ismi Cenk, Aboubakar ve Ghezzal’ın da takıma geri dönmesiyle gol yollarında etkili olması bekleniyor.

Cenk Tosun ise Şenol Güneş’in gelmesiyle yükselen form grafiğini derbide de devam ettirmek istiyor. Son 14 maçta 9 gol 2 asist yapan milli futbolcu de bu kez fileleri havalandırmak istiyor.