İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Taksim Tünel’de olacaklarını sosyal medya üzerinden duyurmuştu. 

Duyurunun üzerine Beyoğlu Kaymakamlığı, 25 Kasım Kadın Platformu'nun çağrısıyla Taksim Tünel’de yapılacak 25 Kasım eylemini yasakladığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nin de izin vermediği eyleme polis ekipleri eylemin gerçekleşeceği Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesine bağlanan ara sokaklarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne bağlanan ara sokak girişlerine bariyerler konuldu.

25 kasim kadin platformu twit 25 kasim

METRO SEFERLERİ DURDURULDU

İstanbul metrosundan yapılan açıklamada "İstanbul Valiliği kararı gereği saat 15:00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane ve Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır" denildi.

Saat 15:00'da Taksim metro istasyonunun girişini kapatan görevliler gelen yurttaşlara Şişhane ve Taksim istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler istasyonlarının kapalı olduğunu söyledi.    

GÖZALTI VAR!

Yasak kararlarına rağmen eylem için buluşan kadınlar, Beyoğlu'ndan yürüyüşe başladı. Yürüyüşe geçen kadınlar burada polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis müdahalesi sonucu gözaltılar oldu.

Kadınların alana geçmesine izin vermeyen polis, biber gazı ile sert bir şekilde müdahale etti. 50'ye yakın gözaltı var.

Kadınlar, Haliç Köprüsü'nün girişinde gözaltına alındı. En az iki polis aracında karakola götürüldüler. Alana ambulans geldi. Bazı kadınlar yaşanan kargaşada bayıldı. Haliç metrosunun girişi ve çıkışı polisler tarafından kapatıldı. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmiyor.

Polemik Haber