Polat çiftinin yargılandığı davada karar Polat çiftinin yargılandığı davada karar

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit hava destekli kara harekatı bölgesinden acı haber geldi.

Operasyon bölgesinde bir askeri üsse sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* "Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, 17 Şubat 2024 tarihinde, BTÖ mensuplarınca bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Salih Ay şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. 

* Yaralanan personelimiz, derhâl hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre altı terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.”