John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak

Gazze'de İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu gıda yardımı bekleyen en az 77 Filistinli öldü, 250 kişi de yaralandı.

El Cezire'nin haberine göre; Al-Shifa Hastanesi ambulans servisi başkanı Faris Afana, Gazze Şehri'ndeki hastanenin artık saldırıdan sonra gelen çok sayıda kurbanla başa çıkamayacağını söyledi:

"BU BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

“Yakıtımız bittiği için sadece üç ambulansımız çalışıyor. Yolda yatan düzinelerce ceset bulmak için El-Raşid yolu boyunca ilerledik. Dört saatten fazla bir süredir kurbanları hastanelere götürüyoruz. Bu, insanlarımıza karşı soykırımdır, yardım taşıyan tırları günlerce bekleyen masum sivillerdi. Bu bir savaş suçudur, İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına uyguladığı soykırımdır."

200'den fazla yaralının taşınmasında eşek arabaları ve özel araçların da kullanıldığı da belirtildi.

Çocukları Kurtarın Vakfı, dünyanın Gazze'de çocukların kitlesel öldürülmesine tanık olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA...

Hamas, ise İsrail'i savaş suçları tarihinde benzeri görülmemiş iğrenç bir katliam yapmakla suçladı. Hamas yaptığı açıklamada, saldırının İsrail'in Filistinlileri topraklarından tamamen sürme ve Filistin davasını yok etme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

GAZZE'DE TOPLAM CAN KAYBI 30 BİNİ GEÇTİ

İsrail'in halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 81 artarak 30 bin 35'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 146 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 81 Filistinliyi daha öldürdüğünü kaydeden Kudra, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 35'e yükseldiğini aktardı.

Kudra, son saldırılarda İsrail güçlerinin 132 Filistinliyi daha yaraladığını ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 70 bin 457'ye ulaştığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hâlen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.