CHP, tüm tepkilere rağmen yeniden Lütfü Savaş'ı aday gösterdi. CHP lideri Özgür Özel, yaptığımız anketlerde Lütfü Savaş'ın önde olduğunu belirtti. İşte Özgür Özel'in önüne gelen anket.

Gazete Duvar'ın haberine göre; CHP'de Hatay düğümü çözüldü. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş ile yola devam edilme kararı aldı. Dün (19 Şubat) CHP lideri Özgür Özel ve Lütfü Savaş yaklaşık 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmede ikilinin karşılıklı olarak yapılan son anketleri gösterdiği ileri sürülmüştü.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Tüm tepkilere rağmen Savaş ile seçime girme kararı alınırken anketlerde Lütfü Savaş'ın oy oranının nasıl olduğu merak ediliyor. Area Araştırma Başkanı Murat Karan, Tele 1'de katıldığı canlı yayında son yaptıkları Hatay anketinin sonuçlarını hatırlattı.

Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek Vatandaştan KDV zamlarına tepki: İşletmeciye zarar verecek

1212 U8Of Jpg

LÜTFÜ SAVAŞ ÖNDE

10-17 Şubat tarihleri arasında yapılan ankette CHP'nin adayı Lütfü Savaş yüzde 46,7; AKP'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 41,1 oy almıştı. Diğer adayların ise toplam oyunun yüzde 12,2 olduğu görülmüştü.

'Diğer' kategorisinde TİP ve İYİ Parti'nin adayının olduğunu belirten Karan, TİP'in 3. parti olduğunu söyledi. Gökhan Zan'ın 4-6 bandında bir oy aldığını söyleyen Karan, 2019'daki seçim sonuçlarını hatırlattı.

2019 seçimlerinde 55,2 oy alan Lütfü Savaş'ın 46,7'ye kadar düştüğünü söyleyen Karan, yüzde 10'luk oyun TİP ve İYİ Parti'ye gittiğini savundu.