Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı ve ekonomist Şenol Babuşcu, hükümetin seçim sonrası ürün ve hizmet sektöründe KDV oranını artıracağı konusunda uyardı. Zam beklenen sektörleri ve ürünleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Ekonomist Şenol Babuşcu, yüzde 10 KDV uygulanan ürün ve hizmetlere seçim sonrası zam geleceğini duyurdu. Babuşcu, hükümetin KDV oranını yüzde 20’ye çıkaracağını söyledi.

Bu ürünler arasında tekstil, giyim, çanta, bavul, diş fırçası olduğunu belirten Babuçcu, yeme-içme sektörü başta olmak üzere hizmet sektöründe de zam olacağı konusunda uyardı.

Başbuşcu’nun açıklaması şöyle:

“Şu anda yüzde 10 KDV uygulanan aşağıdaki ürün ve hizmetlere seçim sonrası yüzde 20 KDV uygulanabilir:

-Tekstil ürünleri.

-Giyim ürünleri.

-Çanta ve bavul gibi ürünler.

-Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri.

-Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler.

-Otel gibi konaklama hizmetleri.

-Yeme – içme sektörü hizmetleri.

BAKAN ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, ekonomik politikalarla ilgili genel bir çerçeve çizdi. Bakan, KDV oranlarında yüzde 20'nin üzerine çıkılmasının planlanmadığını vurguladı.

Ayrıca, yeni vergi yüklerinin ekonomide enflasyonist etki yaratacağını belirterek böyle bir adımın atılmayacağını açıkladı. Gelir vergisi ve kurumlar vergisi oranlarında da artış öngörülmediğini ifade etti. Bununla birlikte, vergi istisnaları, muafiyetleri ve indirim oranlarının yeniden gözden geçirilebileceğini dile getirdi.