Twitter: @DnynnEnGzlKtplr

Dilin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili iki temel görüş vardır. Bunlardan ilki, dilin yavaş yavaş geliştiğidir. Bir diğeriyse dilin gen mutasyonuyla insanlara aktarıldığı yönündedir. Bu gen aktarımı sayesinde insanlığın dili hızlıca öğrendiği düşünülür. 

Ülkemizde konuşulan ortak dil Türkçe olduğu için bu yazıyı okuyor ve anlıyorsunuz. Eminiz bir yerde karşılaşıp birer kahve içsek de gayet iyi anlaşırız çünkü dilimiz ortak. Ölü olanları saymazsak şu an dünya üzerinde 6 binden fazla dil konuşuluyor. Peki ya çok çok eski zamanlarda, ilk insanların döneminde hangi dil vardı? Şöyle sormak belki de daha doğru olacak; diller nasıl oluşmuştur?

İbrahim Metin

Edebiyat öğretmeni ve sanatçı İbrahim Metin’in Sanat Bellek Yayınları etiketiyle yayınlanan “Çocuklar İçin Dil Bilgisi”, alışık olmadığımız türde bir kitap. İbrahim Metin; yıllardır kurallar yığını olarak karşılaştığımız “yerleşik dil bilgisi anlayışı” nın dışına çıkarak 12’den 70’e bütün çocukları Dil üzerime yeniden düşünmeye davet ediyor. 

“Dil nasıl oluştu?” ve “Dil bize ne söyler?” sorularının izini süren yazar, elbette Türkçeden örneklerle, Dil’i düşünme biçimimizi gözden geçireceğimiz önemli bir yol açıyor hepimize. Dil üzerine özgürce düşünmenin keyfini çıkaracağınız eğlenceli bir yolculuğa hazır mısınız?

Çocuklar İçin Dil’in Bilgisi