Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve can kaybına neden olan depremlerin ardından Hatayspor ve Gaziantep FK'nın Süper Lig'den çekildi.

Lig'den çekilmelerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu, söz konusu takımlarla oynanacak maçların bay geçilmesi ve hükmen galip sayılması kararının ardından Beşiktaş, durumu haksızlık olarak değerlendirip kararın tekrar değerlendirilmesi için başvurularda bulundu.

UEFA'YA BAŞVURU

Fanatik'te yer alan habere göre, Beşiktaş Yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun deprem faciasının ardından ligden çekilen Hatayspor ile Gaziantep takımlarının kalan müsabakalarda rakiplerinin 3-0 galip sayılması kararını UEFA’ya taşımak için çalışma başlattı. Kulüp avukatlarına çalışma yapması talimatını veren Beşiktaş Yönetimi, tüm maçların geçersiz sayılması gerektiğini istiyor.

ÖRNEKLERİ VAR

Geçen yıl Almanya’da yaşanan sel felaketinden dolayı Almanya 3. Lig’den çekilen Münih Türkgücü’nün tüm maçlarını geçersiz sayılmasını örnek gösteren Beşiktaş Yönetimi, konuyu ilk olarak tahkim kuruluna taşımayı planlıyor. Ayrıca benzer bir olayın da Polonya’da yaşandığını dilekçesine ekleyen Siyah-Beyazlı yönetim, ilk yarıda oynanan maçların da geçersiz sayılmasını talep edecek.