Yerel seçimlere sadece 4 gün kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi kritik önemini koruyor. Anketlerde Ekrem İmamoğlu önde görünse de, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve DEM Parti'nin alacağı oylar da büyük önem taşıyor. Usta gazeteci ve ekonomist Osman Ulagay, Ekrem İmamoğlu'nun kazanması halinde "Özal'ın düşüşüne benzer" bir hızlanmanın bu kez Erdoğan için de geçerli olabileceğini öne sürüyor.

BEDRETTİN DALAN'IN MAĞLUBİYETİ VE ÖZAL'IN DÜŞÜŞÜ

Ulagay, 1989 yerel seçimlerinde Bedrettin Dalan'ın İstanbul'u kaybetmesinin ardından Turgut Özal'ın düşüşünün hızlandığını hatırlatıyor. Dalan'ın 5 yıl boyunca aktif bir belediye başkanı olarak İstanbul'a damgasını vurmasına rağmen, Özal'ın ve ANAP'ın ekonomiyle ilgili vaatlerini gerçekleştirememesi gerilemelerine yol açmıştı.

CHP Lideri Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Saray' yanıtı! Sert şekilde eleştirmişti CHP Lideri Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Saray' yanıtı! Sert şekilde eleştirmişti

İMAMOĞLU KAZANIRSA NELER OLUR

Ulagay, İmamoğlu'nun bütün engellemelere rağmen seçimi kazanması halinde bunun AK Parti ve Erdoğan için büyük bir darbe olacağını savunuyor. Erdoğan'ın ve AK Parti'nin Türkiye'yi yönetme şekline tepki duyan herkesin 31 Mart'ta oyunu kullanırken bunu göz önünde bulundurması gerektiğini söylüyor.