3 Haziran 2024 tarihinde Halk TV'de "Gündem Özel" programına DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Hatay Milletvekili Tülay Hatimoğulları duayyen gazeteci Barış Terkoğlu ve Kürşat Oğuz'un konuğu oldu. Programda Tülay Hatimoğulları ısrarla MHP'ye saldırma görevi üstlenmişcesine memlekete "MHP'nin faydasından çok zararı var" deme cürretini gösterdi. Konuşmasında AK Partinin MHP tarafından ablukaya alındığını söylemeye getirdi. Hala terörü naletleyemeyen, PKK'ya terör örğutü diyemeyen Kandinl'de demlenen İmralı'dan yönlendirilen, İngiltere'den beslenen  DEM'li vekil satır arasında AK Partiye MHP'siz bir yapıya destek çıkacağını imâ etmektedir. 

Tülay Hanımın ısrarla Kürt sorunu diye vurgulaması ve Hakkari Belediye Başkanının yerine Kayyum atanmasının çözüm sürecine beton dökülmesi demek olduğunu ifade ederek "bu şartlarda yeni anayasadan bahsetmek mümkün degil" demektedir. 

Herşeyden önce Türkiye'de bir Kürt sorunu yoktur. Hiç bir zaman da olmamıştır. Ancak Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyetinin öz evlatları olan vatandaşlarımızı ötekileştirmeye çalışan Kürt şövenleri ve göbeği batıya bağlı olan NATO milliyetçileri olduğunu bilinmektedir. 

Zamanında Fetöcüler tarafından ortaya konan çözüm sürecinin sonuçları ortadadır. Yine NATO milliyetcileri tarafından ortaya konan Türk tarihinin özğürlük mitolojisi olan Ergenekon ismini özellikle kirletmek adına fetöcülerin yaptığı askeri operasyonu ibretle izledik. Tüm bunlar yaşanmamış gibi bu gün "yeni anayasa" adı altında Türkiye Cumhuriyetini parçalama faliyetlerini görmezden gelmek Türk milliyetcileri için mümkün değildir. 

Geçen hafta kaleme aldığım yeni Anayasa ile ilgili 1.2.3.4. ve 66. Maddeye dikkat çekmiştim. Şimdi bu maddeleri tek tek yazarak konuyu ele alacağım.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI

I. Devletin şekli

Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, Resmî dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti

Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır. 

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

Madde 4 – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

I. Türk vatandaşlığı

Madde 66 – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

Bu maddelerden en çok rahatsız olanların geneli Osmanlının son döneminde mandacı kafaya sahip olanların torunları ve kendilerini bu vatana ayit hissetmeyenlerdir. Balkan savaşları ile başlayan kurtuluş mücadelesi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile sonlanmış ve Türk milleti yeni bir devlet kurmuştur. Kurulan bu devletin adı, yönetim şekli, Başkenti, bayrağı, milli marşı belirlenmiştir. Uluslararası anlaşmalarla tespit edilen azınlıklar hariç. Türkiye Cumhuriyetinde doğan ve anayasamızın 66. maddesindeki tanımla herkes Türk olarak kabul edilir. Bu maddeye takılan bölücü zihniyetdekiler ısrarla Türkiyelilik kavramını popülerleştirmeye gayret göstermekteler. Bu kavramiyi niyetliler hatiç bölücülük için manivela olarak kullanmaktadırlar. Anayasanın ilk dört maddesi ve 66. maddesinin önemi Türkiye Cumhuriyetinin tapusu niteliğinde olduğu unutulmamalıdır. Memleketin yeni anayasaya değil yeni ekonomik reforma ihtiyacı vardır. Açlık sınırının altında yaşayan milyonlar bu tartışmalar karşısında suçlu bir figür aramaktadırlar unutmayın. Yapay gündemle vatandaş meşgul edilirken; anayasa değişikliği konusunda siyasi partiler arasındaki görüşmeler  vatandaş tarafından hoş karşılanmammaktadır. Bu gün İngilterenin yazılı bir anayasasının olmaması İngiltereyi problemli bir devlet haline getirmemektedir. Bilakis kurum ve kuramları ile İngiltere hala güneş batmayan imparatorluk ünvanını taşımaktadır. İngiltere'de doğan büyüyen bir İngiliz vatandaşı etnik olarak Hint kökenli olsun, Grek kökenli olsun, Peştun kökenli olsun, Türk kökenli olsun kendisini İngiliz vatandaşı olarak görür ve Kraliyete bağlılığı konusunda kimseye laf ettirmez. Kısaca Türk kökenli İngilizim, Grek kökenli İngilizim der. Mesela Grek kökenli İngiltereliyim demez. Denmesinede izin vermez. Türk kökenli İngiltereliyim diyen yoktur. Bunu bir çok gelismiş ülke için de kullanabiliriz. Madem batı ülkelerinde olmuyor da neden bizim vatanımızda, yurdumuzda bu isteniyor. Mesela Zaza kökenli Türkiyeliyim kulağa nasıl geliyir? Laz kökenli Türkiyeliyim söylemi nasıl? kulağa hoş geliyor mu? Pomak asıllı Türkiyeli, Türkmen kökenli Türkiyeli... pek hoş degil. Yarın şöyle bir şeyle karşılaşmayacağımızı kim iddia edebilir. Mesela Kürt kökenli, Zeydan aşiretine mensup, menzil cemati müridi Türkiyeliyim diyen bir kişiye ne diyeceğiz. Yarın birisi çıkıp ne Türkiyelisi canım ben Rumeliliyim derse ne yapacaksınız?  

Sonuç olarak siyasetin duayenleri bir an önce ekonomiyi ele alsınlar. Göçmen sorununu çözsünler. Vize problemini sonlandırsınlar. İşsizlik meselesini halletsinler. Eğitimde ki problemleri halletsinler. -65 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervini +500 milyar dolara getirsinler. Yani her boyayı boyadıktan sonra fıstıki yeşille fabtazi yapsınlar.

Birazda siyaset 

Erken gelen seçime gitme arzusu; olgunlaşmamış muhalefetin kaybetme alışganlığından başka bir şey değildir.

05.06.2024 tarihinde İYİ parti kurucu genel başkanı yani hop oturup hop kalkan Meral Akşener hanım Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan  tarafından kabul edildi. 6'lı masayaya genel seçimde ve Cumhurbaskanlığı seçiminde kaybettirmenin hafifligini yaşayan Meral hanım siyaseti bıraktığını söylesede masadan kalkması gibi siyasete dönmeside kısa sürdü. Her ne olursa olsun bir tarafta Sayın Cumhurbaşkanı Meral hanımın  eski genel başkanı bir taraftan da Sayın Devlet Bahçeli de Meral hanımın eski genel baskanı. Kısaca  AK Parti ve MHP iktirda iken Meral hanımın geçici görev süresinin bitirilmesi  isteğiyle sarayda olabilir? Bakalım Meral hanıma Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı mı?  Londra Büyükelçiliği mi? Bürüksel'de bulunan NATO daimi temsilciliği mi? verilir. Belki de  ABD'de bulunan Birleşmiş Milletler daimi temsilcimiz olur.  Bekleyelim ve görelim.