Evet kardeşim hepimiz gördük. Neyi gördük? Bir miting çoluk çocuk bayram havası, bayraklar, konuşmalar...

ekrem imamogluu cenk

Konuşmalar da provokatif eylem de yok. Gayet normal. Birileri birkaç gün önce açıklama yapıyor. Kim mi?
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı. Angı: “Gedavet Parkı da Anıt alanı da miting alanı değil, yok ‘ben yaparım’ der ve istenmeyen olaylar yaşanırsa üzülürüz"

mitingde yaralananlar

Üzüldük mü? Hem de çok.. Neye mi?

Sözlük tabiriyle şuna:

Polis birimleri amaç ve sorumluluklarını gerçekleştirmek üzere bilgi toplar, değerlendirir, yetkili mercilere veya kullanma alanlarına ulaştırır ve devletin istihbarat kuruluşlarıyla işbirliği yapar. İç güvenlik, dış güvenlik, millî güvenlik ve kamu güvenliğinde önemli rol oynamaktadırlar.

Yaralanan o çocuk bizim çocuğumuzdur. Saldırıya uğrayan başkan bu ülkenin en büyük şehrinin halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanıdır. Eylemin gerçekleştirildiği yer Türkiye Cumhuriyeti’nin bir şehridir. Müdahalede geç kalan polis o mitingi dinleyen insanlar tarafından vergisi ile maaşını alan memurdur. Müdahale emrini vermeyen memur, amir ve müdür bu ülkenin müdürüdür. Mitingten birkaç gün önce bu açıklama nedir anlat bakalım demeyen istihbarat bizim istihbaratımızdır.

Yazık yazık.

Evet duruşum dolayısıyla yıllardan beri bir konser bile alamadım. TRT'de bu yazılarım dolayısıyla işime son verildi. Doğru eğilip bükülmez mantığıyla uzun süre de alamayabilirim. Çünkü doğru yazacağım kimin işine gelecek kiminin gelmeyecek. 

Hatırlatmak isterim ustayı;

“Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa”

İşte benim kendimi yaktığım ateş... Sanatçı toplumun ışığıdır. Bazı sanatçı dostlarım; sizler deve kuşu gibi kafanızı gömdüğünüz toprakta sessizliğinizin kazancı saydığınız paralarınızla onursuzca yaşamınıza devam edebilirsiniz. 

Ben etmeyeceğim!

Gerek bulabildiğim sahnelerde...
Gerek mahkemelerde...
Gerekirse cezaevinde... 

Sizin gibi suskun bir 'Saray Bülbülü' olmaktansa, onurlu bir 'sokak kargası' olurum.

Doğruyu söylemekten geri kalmayacağım ve asla Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe'sini unutmayacağım.