Tasarımı İtalyan, motoru Alman, bataryası Çin, şasesi İngiliz ama “yerseniz." “Yerli ve milli” olan AKP’nin “halk arabası” TOGG nihayet satışa çıktı. Muadillerine göre bir tık daha ucuz olan ama halkın alamayacağı kadar pahalı olan “halk arabası” TOGG’un fiyatları şöyle:

>> T10X V1 RWD (314 km menzil) - 953 bin TL

>> T10X V2 RWD (314 km menzil) - 1 milyon 55 bin TL

>> T10X V2 RWD (523 km menzil) - 1 milyon 215 bin TL

TOGG-2

Yani en ucuzu 953 bin TL olarak açıklanan TOGG’u, asgari ücretli hiç para harcamadan, yemeden içmeden 9 yıl 3 ay biriktirirse ancak alabilir.

Öte yandan tamamen elektrikli bir araç olmasından dolayı Fehmi Koru’nun da köşesinde “Oy kullanacak seçmenleri etkilesin diye bir an önce satışa sunulmak istenen TOGG elektrikli bir araç. Satın alanlar aldıkları TOGG’u sürebilmek için elektrik şarj cihazları kullanmak zorundalar. Elektrik yüklü olmayan araç, tıpkı 60 küsur yıl öncenin ‘Devrim’ arabası gibi, yolda kalır” diyerek işaret ettiği gibi henüz ülkede şarj istasyonları yaygın değil ve tıpkı 27 Mayıs darbesi sonrası üretilen “Devrim” gibi fiyasko ile sonuçlanabilir. Ama ne önemi var seçimden önce yurttaşlara bunu da yedirsinler yeter. 

AK Parti her seçim öncesinde 22 yıldır böyle onlarca, yüzlerce işi boş, yalan müjdeler vermedi mi? İşte arşivin tozlu sayfalarını karıştıralım bakalım daha önce ne gibi muhteşem müjdeler vermiş muktedirlerimiz? 

22 Temmuz 2007 genel seçimler: Trakya’da ve Tuz Gölü’nde doğalgaz, Manisa’da petrol bulunuyor!..

29 Mart 2009 yerel seçimler: Manisa, Niğde, Diyarbakır, Isparta ve Antalya’da petrol bulunuyor!..

12 Eylül 2010 Referandumu: Ergani ve Manisa’da petrol bulunuyor!..

31 Mart 2014 yerel seçimler: Diyarbakır’da Türkiye’nin kırk yıl ihtiyacını karşılayacak kaya gazı bulunuyor!..

7 Haziran 2015 genel seçimler: Trakya’da 600 milyon metreküp doğalgaz bulunuyor!..

1 Kasım 2015 genel seçimler: Karadeniz’de otuz milyar metreküp doğalgaz bulunuyor!..

24 Haziran 2018 genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi: Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt’te petrol, Trakya’da doğalgaz bulunuyor!..

31 Mart 2019 yerel seçimler: Siirt’te petrol, Trakya’da doğalgaz bulunuyor!..

Her seçim öncesinde, Türkiye’nin pek çok yeri "petrol ve doğalgaz kaynıyor"

En son 28 Aralık 2022’de yeni doğalgaz keşfine dair açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı 2023'e işaret etti. Dönmez, “Çaycuma-1 kuyusunda 2 aylık çalışma sonrası 58 milyar metreküp rezerv keşfedildi. Çaycuma-1 keşfiyle 710 milyar metreküp keşfe ulaştık. Daha önce de dediğimiz gibi Cumhuriyet'in 100. yılında bu gazı vatandaşlarımızla buluşturmak istediğimizi söylemiştik. Mart ayında ilk gazı sisteme vermiş olacağız” açıklamasında bulundu. Ancak 2023’e girdik, Mart ayının 21’ine geldik henüz gaz falan yok. AKP döneminde bulunan o rezervlerden bugüne kadar gün yüzü gören tek bir damla petrol ya da doğalgaz yok. Belli ki her seçim öncesi muktedirler yurttaşa “gaz veriyor”

Ancak artık karnımız bu yalanlara TOGG. Deprem bölgesinde çadır kentler, konteyner kentler kuramayan AKP hükümeti 1 yılda 650 bin konut inşa edeceği masalına kitleleri inandırmayı düşünüyor ama yemezler. Henüz yağmura hazır olmayan şehirler kuran AKP zihniyetinin başta İstanbul olmak üzere olası depremlere ne kadar hazır olduğunu yaşadığımız son depremde açıkça gördük. Liyakatsizliğin, nepotizmin, talanın ve vurgunun ayyuka çıktığı ucube tek adam rejimi bütün bir ülkeyi yoksulluğa ve mutsuzluğa sürüklüyor.

IMF verileri Türkiye’nin 2015’te dünyanın en büyük 16. Ekonomisiyken 2023’de 23. Sıraya geriledik. Yakında bizi G20’den “şutlayacaklar.” Beri yandan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN), küresel anket verilerinden yararlanarak belirlediği, ‘2023 Dünyanın En Mutlu Ülkeleri’ raporunda İran, Senegal, Burkina Faso ve Namibia’nın bile gerisinde kalarak 106. Sırada yer alıyoruz. Velhasıl kelam veriler ortada Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri gibi tek adamı mutlu eden, gerçeklikle bağı kopuk şizofrenik veriler değil. GERÇEK VERİLER. İşte tam da bu nedenlerle 14 Mayıs sabahı mührü elimize aldığımızda tüm bu gerçekleri ve yalanları vicdan ve akıl terazimizde tartarak yalanlara karnımız artık TOGG diyeceğiz…