Türkiye Cumhuriyeti geri sayıma başladı.
 
Yıllardır hayalini kurduğumuz cumhuriyetimizin 100. yıldönümü yaklaştı. 29 Ekim 2023 tarihinde devletimiz ikinci yüzyılına başlayacak.

99. yıldönümünü konserlerle, yürüyüşlere kutladığımız cumhuriyetimizin 100. yılı için bazı özel çalışmalar yapılması gerekir.

- Futbol takımlarımız yalnızca 100. yıla özel bir turnuvada bir araya gelmeli. Bu özel kupanın çok büyük bir anlamı olmalı. Özel müzikler, seremoniler, maç öncesi konserler ve dans gösterileriyle Şampiyonlar Ligi'ni kıskandıracak bir havada geçmeli organizasyon. Kupayı kazanan doğrudan Cumhurbaşkanı'ndan teslim almalı. Bu kupa tarihte yalnızca bir kez verilmeli, ki önemi daha da artsın.

- 100. yıla özel bir film festivali düzenlenmeli. Yönetmenler hünerlerini bu festival için sergilemeli. Festival yalnızca şehir merkezlerinde değil, en ücra köylere bile ulaşmalı. Cumhuriyetin faziletleri herkese anlatılmalı. 

- Özel söyleşiler düzenlenmeli. Akademisyenler özellikle gençlerle buluşmalı. Cumhuriyeti dillerden kalplere indirmeli.

- Siyasetçiler bir arada görünmeli. Birlik için halka örnek olmalı. Karşılıklı ziyaretler yapılmalı. Birlikte yemekler yenmeli. Bir bayram havası esmeli yurdumuzda.

- 29 Ekim saat tam 20.00'de tüm televizyonlarda tek yayın verilmeli. Yayının içeriğini bir kurul belirlemeli.

- Dünyanın tüm devlet başkanlarına kutlamalara davet mektubu gönderilmeli. Tanınmış sanatçılar, sporcular, bilim insanları da kutlamalara davet edilmeli.

- Sokaklara varıncaya kadar her yer bayraklarla süslenmeli. Sabahtan itibaren caddelerde müzikler çalınmalı. Bandolar geçit yapmalı .

- İlkokul çocukları eskiden olduğu gibi bando takımları oluşturup sokaklarda gezmeli. Bunu çok özledik. 

- Batıdan doğuya eğitim seferberliği başlamalı. Köy okullarına yardımlar yollanmalı. Okullarda eksik kalmamalı.

Daha fazlası için düşünecek ve organize olacak zaman varken düşünelim, organizasyonu yapalım. Bu özel güne şimdiden hazırlanalım.