Ana Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal düzenleme çıkışı tarihi bir hata oldu. Kılıçdaroğlu'ndan aldığı pası gole çeviren Erdoğan açıklamanın ardından düzenlediği ilk grup toplantısında (5.10.22) CHP'ye mensup kişilerin konuyla ilgili yanlışlarını gözler önüne serdi. Ringde rakibini ters yakalamış boksör gibi sağlı sollu kroşelerle saldırıya geçti.

Kılıçdaroğlu neden böyle bir çıkış yaptı? "Siyasi hesap yapmadım" dedi ama hesapsız çıktığı yolda zarara uğradı. Partisinin zayıf karnı olan bu konunun küllerini üfleyen Kemal Bey seçimler öncesi ağır bir yara aldı. Meclisten başörtüsü adı altında geçirilmesi istenen tekliflere evet derse birçok sorunun önü açılacak. Hayır derse başörtüsüne karşı olduğu algısı yeniden hortlayacak.

Kemal Bey gerçekten siyasi bir hesap yapmadı mı? Ben buna inanmıyorum. Uzun süredir helalleşme adı altında sağ seçmenin oylarına talip olduğu biliniyor. Peki sağ seçmen AK Parti'den koparken neden CHP'ye geçsin? Gelecek, DEVA, Yeniden Refah, Demokrat Parti, Saadet Partisi, BBP, İYİ Parti gibi partiler bu alanda oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Kemal Bey sağ seçmenlerden oy almak için değişime uğraya uğraya Türkiye'yi tek sesli bir siyasete sürüklüyor. 

Dört Köşe Programı'nda bir seyirci şöyle bir yorum yapmıştı, "Başörtüsü artık AKP tarafından seçim propagandası olarak kullanılamayacak". Erdoğan'ın nasıl bir siyasetçi olduğunu unutabiliyoruz bazen. Aradan iki hafta geçmesine rağmen Erdoğan bu konuyu hâlâ kullanıyor. En son referanduma gidelim dedi. "Kararı millet versin" dedi. 

KARARI MİLLET VERSİN 

Bence de halkın iradesi ne istiyorsa o olsun. Zaten Kemal Bey de Meclis'in önemli olmadığını sansür yasasında göstermiş oldu. Her şeyi halka soralım. Mesela sığınmacı ve kaçak göçmenlerin ülkelerine gönderilmesini halka soralım. Milyonluk şirketlere vergi affını halka soralım. Sonuçta para bizim paramız. Kimin parasını affediyorsunuz? Üç-beş maaş alan bürokratları halka soralım. Andımız okullarda okutulsun mu diye halka soralım. Yolcu-hasta-geçiş garantili ihaleleri de... Sansür Yasası'nı halka soralım. Siyasetçiler üzerindeki haksız zenginleşme iddiaları araştırılsın mı? Buna cesaret edebilirseniz halka soralım. 128 Milyar Doların nerede olduğunun araştırılmasını halka soralım.

Halkın takdiri neyse, yerine gelse gerektir.