"Artık içeride ve hesapta sürpriz yok. Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 'Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik,' işletmelere yeni sorumluluklar getirdi. Artık lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek içecek hizmeti veren iş yerleri, fiyat listelerini 1 Ocak 2024’ten itibaren giriş kapısı ve masalarına koymak zorunda kalacak. Çok da iyi olur bence. İki tarafı da şu cümleler ortadan kalkacak.

ticaret bakanligi yazisi1

Müşteri: "Biz bilmiyorduk bu kadar pahalı olduğunu."

İşletme: "Bizim fiyatlarımız böyle, kusura bakmayın."

Müşteri: "Pahalı bir yerdir, buraya girmeyelim."

Bu düzenleme, işletmelerin hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyatlandırmayı iş yerine asma yükümlülüğünü içeriyor. Yönetmelikte, belge, levha, pano gibi unsurların iş yerinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması gerektiği belirtiliyor. Siz de görmezsiniz bir yerde şikayet edin.

Tüketiciler, bundan böyle, giriş kapısının önü ve masaların üstü gibi açık alanlarda fiyat bilgilerine kolaylıkla erişebilecekler. Yönetmelikle getirilen bu düzenleme, şeffaflığı artırarak tüketici haklarını korumayı hedefliyor. Ancak işletmelerin bu yeni düzenlemeye ne ölçüde uymaları ve nasıl bir geri dönüş alınacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Yani herkes ayağını yorganına göre uzatabilir, hayırlı olsun.

Not: Bu enflasyonda fiyat kısımları silinir, yazılır olmalı. Eee, ayda bir yenilenir tahminen."