Daha önce “Öğretmenler İçin Beden Dili”, “Ayna Ayna Söyle Bana” ve “Maskeleri Düşürmek” adlı kurgu dışı kitapları ile tanınan yazar ve eğitimci Çağlayan Babacan masumları katleden bir katil ile mücadele eden ama polis olmayan ana karakterlerin maceralarını anlattığı ve  Rubens’in tablosundan esinlenerek ismini verdiği ilk romanı “Masumların Katli” nden 2 yıl sonra ikinci romanı “Arabulucu” ile okurlarıyla yeniden buluştu. 

arabulucu

Arabulucu’nun ana karakteri müzakere tim amiri Komiser Talat; dramatik bir olaydan sonra tehlikeli bir karar alır. O güne kadar insanları kurtarmak için müzakere yapıyorken, artık; ölmesi gerektiğini düşündüğü insanları da kendilerini öldürmeye teşvik etmeye başlar. Ta ki gizemli bir katil çıkıp onun yaşamasına karar verdiği insanları korkunç ritüellerle öldürmeye başlayana kadar. Kimdir bu katil, Talat Komiser`in yaşamaya ikna ettiği insanları niçin öldürmektedir?
Kendini gölge gibi izleyen katili bulmak için yaptığı soruşturma, Komiser Talat’ı bilmediği geçmişine götürür. Bu karanlık yolculuk, İstanbul’dan Mardin’e, oradan da varoluşa meydan okuyup ölümsüzlüğü arayan ve çocuklara musallat olmuş çılgın bir katilin izini bulacağı geçmişe uzanır. Geçmişini bulmak için çıktığı bu yolculukta Talat Komiser; artık, geçmişiyle savaşmak zorundadır…

Çağlayan Babacan-1

402 sayfalık hacimli “Arabulucu”, okurun ilgisini baştan sona canlı tutmayı başarıyor. Olay örgüsünü heyecanla ve merakla ören yazarın çeşitli alanlardaki bilgi birikimi de romanına yansıyor. Romanda hem edebi ve felsefi hem de sanata, siyasi tarihe, mitolojiye, psikolojiye dair pek çok referans var. Ayrıca tüm bu referanslar kurguya başarıyla hizmet ediyor ve metni zenginleştiriyor. Çağlayan Babacan’ın Motto Kitap’tan çıkan polisye-gerilim romanı “Arabulucu” hem başarılı kurgusu hem de içeriğinin sağlamlığıyla dikkat çekiyor. Polisiye roman türünde ezberleri bozan Arabulucu’yu kitabevlerinden ya da kitap satış sitelerinden kısacası kitap satan her yerden temin edebilirsiniz.