Radyocu, gazeteci aktivist Rüstem Avcı tarafından Selahattin Demirtaş’a yazılan mektuplardan derlenerek hazırlanan “Islık” Sitav Yayınları etiketiyle raflardaki yeri aldı. Rüstem Avcı’nın iyi bir sosyolog, iyi bir politikacı ve aynı zamanda iyi bir mizahçı üslubuyla derleyerek kaleme aldığı bu mektuplarda toplumun sosyolojik yapısını, politik öngörü ve anıların yan ısıra iyi bir mizah da göreceksiniz. Sevginin, dayanışmanın, umudun ve mücadelenin ilmek ilmek nasıl örüldüğünü yüreğinizde hissedeceğiniz bu kitaptaki her bir mektup yazıldığı tarihin tanıklığı aslında…

Islık

Selahattin Demirtaş’ın kitabın önsözünde belirttiği gibi “Okudukça fark edeceksiniz ki bu klasik bir “mektuplar” kitabı değil, öyküler toplamından oluşan bir roman aslında. Anlatımıyla, insanı sımsıcak saran atmosferiyle bizim romanımız bu. Senin, benim, onun… Hepimizin.”

Rüsten Avcı

Birbirini hiç tanımayan, farklı kimliklere, farklı yaşam biçimlerine sahip birçok insanın hep birlikte yer aldığı bir fotoğrafın küçük parçaları gibi bu mektuplar. Islık, hasretle baktığımız fotoğrafları ve güzel günler için kurduğumuz hayalleri canlandırırken, bizi ayıran demirden kapıları eritiyor. Çünkü hala, mavi bir umutla bakıyoruz gökyüzüne. “Dilimizde muzip bir ıslık, sırtımızda ılık rüzgâr, bu kış geçecek biliyoruz, içimiz çiçek dolu, içimiz hep bahar…” 

 Twitter: @DnynnEnGzlKtplr